Nelu Ploiesteanu

Telefon Nelu Ploiesteanu

(0757) 104 166
Solicita pret

Este unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica lautareasca din Romania, iar cele peste 30 de albume ale sale sunt incadrate in patrimoniul national.

A inceput sa cante la acordeon la varsta de 18 ani, la inceput in satul natal, apoi in restaurantele din Bucuresti si mai apoi in mai multe tari din Europa. Printre acestea se numara Franta si Germania, cea din urma fiind tara in care artistul a revenit adesea.

In repertoriul sau se regasesc o multime de melodii, cele mai cunoscute fiind: „Trec tiganii”, „Marioara, viata amara”, „Da mama cu biciu’-n mine”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Bucurestiul meu iubit”, „Tigane, ai imbatranit”, „Ionica, Ionica”.

De-a lungul carierei sale, Nelu Ploiesteanu a avut ocazia sa cante pentru trei dintre presedintii tarii noastre, Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu si Traian Basescu.

Daca esti fan al muzicii lautaresti, Nelu Ploiesteanu este alegerea perfecta pentru evenimentele tale: petreceri organizate de primarii, aniversari, sarbatori, zilele orasului, lansari, targuri, nunti, expozitii etc. Pentru a afla mai multe informatii cu privire la tariful si programul cantaretului foloseste datele de contact de pe pagina Preturi artisti.

Il vrei pe Nelu Ploiesteanu la evenimentul tau?
Cere oferta!